Hakkımızda

Sevgili Öğrenciler ve Üniversitemizin Değerli Akademik ve İdari Çalışma Arkadaşlarım

Günümüzde bilgi teknolojilerindeki ilerlemeler toplumların sosyal, kültürel ve iktisadi hayatlarını yeniden şekillendiren bir parametredir. Teknoloji eğitim-öğretim sistemlerinde de önemli değişikliklere yol açmış ve gün geçtikçe teknolojiye olan ihtiyaç artmıştır. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi olarak, öğrencilerimize inovasyona dayalı ve dijital öğrenme ortamı sunmak en önemli hedeflerimizden, Üniversitemizin “Hayatın hizmetinde, hep ileriye” vizyon ve misyonu çerçevesinde özellikle sınavsız ikinci üniversite yoluyla, öğrenmeye açık olan herkese hayat boyu öğrenme fırsatını sunmak ise en önemli misyonlarımızdandır.

Fakültemiz 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı itibarıyla yüz binlerce öğrenciye 30 Önlisans, 13 Lisans ve 4 Lisans Tamamlama Programı ile hizmet vermektedir. Öğrencilerimiz sürekli geliştirilip güncellenen çeşitlendirilmiş ders materyallerine diledikleri zaman ve diledikleri ortamda online olarak ulaşabilmektedirler. Alanında uzman akademisyenler tarafından hazırlanan ders dokümanlarının çevrimiçi olması bilgilerin kolay ulaşılabilirliğini, etkileşimli olması ise kalıcı olmasını sağlamaktadır.

Sınavlarımız, Türkiye’nin 81 ilinde yüzü aşkın sınav merkezinde yoğun ve titiz bir çalışma sonucunda büyük bir organizasyonla gerçekleştirilmektedir. Amacımız öğrencilerimizin kayıtlı oldukları programlardan donanımlı ve sektör ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kalifiye mezun olmalarını mümkün kılmaktır.

Bu vesileyle Fakültemizden mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, yeni eğitim-öğretim yılında öğrenimine devam edecek olan öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Erdem KOCADAĞİSTAN

DEKAN

Kuruluş

Fakültemiz 02.06.2010 tarih ve 27599 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren 14.04.2010 tarih ve 342 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Kuruluşu ile birlikte idari, akademik ve fiziki teşkilatlanma çalışmalarına başlayan Fakültemiz bu çalışmalarını 01 Şubat 2012 tarihine kadar Üniversitemiz Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün 3. katında sürdürmüştür. Belirtilen tarihten itibaren eğitim-öğretim hizmetleri Fakültemizin kendi hizmet binasında yürütülmektedir. Fakültemiz bünyesinde 13 Lisans, 4 Lisans Tamamlama ve 30 Önlisans programı olmak üzere toplam 47 program yürütülmektedir. Fakültemiz ilk mezunlarını 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında vermiştir.

Misyonumuz

“Hayatın Hizmetinde”

Yaşam boyu öğrenimi benimseyen vatandaşlarımıza yüksek teknolojiye dayalı tasarım ve inovasyon tekniklerini kullanarak uzaktan eğitim fırsatı sunmak ve nitelikli bireyler yetiştirmektir.

Vizyonumuz

“Hep İleriye”

Eğitim-öğretim kalitesiyle öncelikli ve tercih edilebilir, uluslararası standartlardaki eğitim ve öğretim metotları uygulayan öncü bir Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi olmaktır.