Belge istenen öğrencilerin gönderdikleri kayıt evraklarının eksik ya da hatalı olması durumunda eksik ya da hatalı olduğu belirtilen evrakları akademik takvimde belirtilen tarihe kadar elden ya da posta/kargo yolu ile Dekanlığımıza ulaştırılması gerekmektedir. Aksi takdirde kesin kayıt işlemi gerçekleşmeyecektir.
Sınavsız ikinci üniversite kayıt tarihlerine Fakültemiz web sitesinde yer alan Akademik Takvim sekmesinden ulaşabilirsiniz.
Fakültemizde sınavsız ikinci üniversite kapsamında okuyan öğrencilerimiz başka bir yükseköğretim kurumuna yatay geçiş yapamazlar.
Sınavsız ikinci üniversite fırsatı ile başvuru yapabileceğiniz lisans programları;
Egzersiz ve Spor Bilimleri
Grafik Sanatlar
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
İşletme
Kamu Yönetimi
Reklamcılık
Rekreasyon
Sağlık Yönetimi
Sosyoloji (Yalnızca 35 yaş üstü kişiler başvuru yapabilir.)
Tarih (Yalnızca 35 yaş üstü kişiler başvuru yapabilir.)
Önlisans programları;
Acil Durum ve Afet Yönetimi
Bankacılık ve Sigortacılık
Bilgi Yönetimi
Bilgisayar Programcılığı
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
Çağrı Merkezi Hizmetleri
Çocuk Gelişimi
Dış Ticaret
Emlak Yönetimi
E-Ticaret ve Pazarlama
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
İslami İlimler
İş Sağlığı ve Güvenliği
İşletme Yönetimi
Laborant ve Veteriner Sağlık
Lojistik
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
Radyo ve Televizyon Programcılığı
Reklamcılık
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Sosyal Hizmet
Spor Yönetimi
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Web Tasarımı ve Kodlama
Yeni Medya ve Gazetecilik
Yerel Yönetimler programlarından oluşmaktadır.
Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kaydınızla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Kullanıcı adınız ve şifreniz T.C. kimlik numaranızın tamamı olarak sisteme tanımlanmaktadır.
Sınavsız ikinci üniversite kesin kayıt işlemini tamamlamadan önce İkinci Üniversite Ön Kaydımı Güncelle bağlantısından mevcut ön kaydınızı görüntüleyebilir veya güncelleyebilirsiniz.
Herhangi bir önlisans programından (üniversitelerin iki yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler Fakültemiz önlisans programlarından birine (Adalet, Özel Güvenlik ve Koruma, Turizm ve Seyahat Hizmetleri hariç) sınavsız ikinci üniversite fırsatıyla kayıt yaptırabilirken herhangi bir lisans programından (üniversitelerin dört yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler ise Fakültemiz önlisans veya lisans programlarından birini (Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet, Tekstil ve Moda Tasarımı Lisans Programları hariç) tercih edebilirler. Not: Yükseköğretim Kurulu'nun kararına istinaden Sosyoloji ve Tarih Lisans programlarına sadece 35 yaş ve üzeri öğrenci adayları sınavsız ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırabilmektedir.
Fakültemize Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile yerleşen ve başka bir yükseköğretim kurumunda kaydı veya mezuniyeti olmayan öğrenciler, kayıtlarını sildirdikten sonra sınavsız ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptıramazlar.
Öğrencilerimiz, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinden temin edilecek "Hak Sahiplik Belgesi"nin (Durum Belgesi) aslı ya da barkodlu e-Devlet çıktısını (Dernek yazıları, SGK ekran çıktıları, VHKİ vb. tarafından imzalanmış yazılar, Resmi mühürle birlikte kurum yetkilisi tarafından imzalanmamış ve kanun kapsamı belirtilmemiş yazılar kabul edilmemektedir), Nüfus kayıt örneğini, Ücret muafiyeti talebini belirten ıslak imzalı dilekçelerini Fakültemize elden ya da posta/kargo yolu ile ulaştırmalıdırlar. Adres: Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi Dekanlığı 25240
Yakutiye/ERZURUM
Fakültemizin Ankara’da İletişim Merkezi bulunmaktadır.
Adres: Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi Öğrenci İletişim Merkezi Kültür Mahallesi İçel Sokak No:27 Kızılay/ANKARA Telefon: 0850 241 0 282 Not:
Kayıt için belge istenen öğrenciler ilgili belgeleri posta yoluyla göndereceklerse Ankara İletişim Merkezi’ne değil, Atatürk Üniveristesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi Dekanlık binasına (Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi Dekanlığı 25240 Yakutiye/ERZURUM) ulaştırmalıdırlar.
Türkiye'de Yükseköğretim Kurumlarından herhangi birinde okuyan veya mezuniyeti bulunan öğrenci adaylarının;
Başvuru formu. Başvuru Formu için tıklayınız.
Öğrenci belgesinin onaylı sureti (Öğrenci olarak başvuranlar için),
Mezuniyet belgesinin onaylı sureti (Mezun olarak başvuranlar için),
YÖK Denklik Belgesi (Yurt dışı Yükseköğretim Kurumlarında mezuniyeti bulunanlar), İkametgah İzin Kimlik Belgesinin fotokopisi,
2 adet vesikalık fotoğraf ile Fakültemize başvurdukları takdirde kayıt işlemleri yapılmaktadır.
Fakültemiz web sitesinden ve sosyal medya hesaplarımızdan kayıtlarla ilgili bilgi edinebilir ya da çağrı merkezimizi arayarak Fakültemize doğrudan ulaşabilirsiniz.
Çağrı Merkezi: 0850 255 0 282
Web Sitesi: https://www.ataaof.edu.tr
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Telegram: t.me/AtaAofResmi
Instagram: instagram.com/aof.atauni/
Facebook: facebook.com/AOFATA/
X: x.com/ATA_AOF
Kayıtlı olduğunuz programın ders materyallerine Öğrenim Yönetim Sisteminden (OYS) ulaşabilirsiniz. OYS'ye web sitemizde yer alan OYS bağlantısı üzerinden ya da https://oys.ataaof.edu.tr/linkinden ulaşabilirsiniz.
Daha önce herhangi bir ön lisans veya lisans programından mezun olan öğrenciler sınavsız ikinci üniversite kapsamında Fakültemize kayıt yaptırabilirler. Lisans mezunu öğrenciler ön lisans veya lisans, ön lisans mezunu öğrenciler ise sadece ön lisans programını tercih edebilir.
En az %40 engel durumu olan öğrencilerimiz; durumlarını belgeleyen sağlık kurulu raporunun aslı ya da noter onaylı örneğini, taleplerini belirten ıslak imzalı dilekçelerini, nüfus cüzdan fotokopisini Fakültemize elden ya da posta/kargo yolu ile ulaştırmalıdırlar. Adres: Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi Dekanlığı 25240 Yakutiye/ERZURUM
Ön kayıt işlemlerini yapan öğrencilerin kesin kayıt işlemleri kayıt için gereken evrakların Fakültemize ulaştırılması ve materyal ücreti ödemesinin yapılmasının ardından tamamlanmış olur. Öğrenciler özlük ve dersleri ile ilgili bilgilere Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden ulaşabilirler.
Sınavsız ikinci üniversite kapsamında başka bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı kişiler Fakültemize kayıt yaptırırken materyal ücreti ve katkı payı ücreti ödemektedirler. Sınavsız ikinci üniversite kapsamında başka bir yükseköğretim kurumundan mezun olan kişiler ise sadece materyal ücreti ödeyerek Fakültemize kayıt yaptırabilirler. Fakültemiz programları için belirlenen materyal ücretlerini Fakültemiz web sitesinde "Programlar" sekmesinde bulunan "Materyal Ücretleri" başlığından öğrenebilirsiniz.
Sınavsız ikinci üniversite kapsamında okurken öğrenciler askerlik tecil işlemlerinden (Örgün öğretimdeki kaydını sildirmiş ve askerlik ile ilgili tecil işlemi için örgün öğretimdeki kaydının silindiğini gösteren belgeyi ve askerlikle ilişiği bulunmadığına dair dilekçeyi Fakültemize ulaştıranlar hariç) faydalanamamaktadırlar.
Çocuk Gelişimi Lisans (sınırlı sayıda)
Sosyal
Hizmet Lisans
Tekstil ve Moda Tasarımı Lisans
Adalet Önlisans
Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans
Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programlarına sınavsız ikinci üniversite kaydı yapılmamaktadır.
Belge istenen öğrencilerin gönderdikleri kayıt evraklarının eksik ya da hatalı olması durumunda eksik ya da hatalı olduğu belirtilen evrakları akademik takvimde belirtilen tarihe kadar elden ya da posta/kargo yolu ile Dekanlığımıza ulaştırılması gerekmektedir. Aksi takdirde kesin kayıt işlemi gerçekleşmeyecektir.
Sınavsız ikinci üniversite kapsamında lisans (üniversitelerin dört yıllık programları) öğrencileri ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS programlarına, önlisans (üniversitelerin iki yıllık programları) öğrencileri ya da mezunları ise sadece ÖNLİSANS programlarına kayıt yaptırabilirler. Açık, uzaktan ve örgün eğitimden mezun ya da öğrenci durumunda olanlar aynı alanda olmamak şartı ile ikinci üniversite kaydı yaptırabilirler.
Fakültemizde bir eğitim-öğretim yılı içerisinde her dönem için bir adet ara sınav (Blok Uygulama hariç) ve bir yarıyıl sonu sınavı ile bir bütünleme sınavı yapılmaktadır. Ayrıca kayıtlı olduğu programın bütün derslerine kayıt yaptırmış ancak FF harf notu alarak mezuniyeti için üç dersi kalmış olan öğrencilere eğitim-öğretim yılı sonunda bir defaya mahsus olmak üzere mezuniyet üç ders sınavı yapılır. Sınavlar ülke genelinde 81 ilde merkezi sınav yöntemiyle gözetim altında (yüz yüze) gerçekleştirilmektedir. Ayrıca yurt dışında Azerbaycan’da sınav yapılmaktadır.
Fakültemiz programlarına herhangi bir yükseköğretim programında öğrenci iken ikinci üniversite kapsamında başvurduğunuz durumda Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücreti Bakanlar Kurulu kararı ile alınmaktadır.
Sınavsız İkinci Üniversite ile program tercihi için Fakültemiz web sayfasını https://www.ataaof.edu.tr/ ziyaret edebilirsiniz.
Not: Yükseköğretim Kurulunun kararına istinaden Sosyoloji ve Tarih Lisans programlarına sadece 35 yaş ve üzeri öğrenci adayları ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırabilmektedir.
2008 yılı ve öncesi mezun olmuş öğrencilerin bilgileri e-devlet, Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığı vb. kurumlarda görünmemektedir. Öğrenciler mezun oldukları okula müracaat ettikleri takdirde, öğrenim bilgileri güncellenecektir. Ayrıca öğrenciler Fakültemize elden ya da posta/kargo yolu ile onaylı diploma, nüfus cüzdan fotokopisi ve dilekçeyi (kayıt yaptırmak istediğiniz program ve iletişim bilgilerinizin yer aldığı) akademik takvimde kayıt için belirlenen tarihlerde gönderdikleri takdirde sınavsız ikinci üniversite kayıtları gerçekleştirilecektir.
YÖKSİS’te mezuniyet bilgisi bulunan ve ön kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerimiz materyal ücreti ödemelerini Akademik Takvimde belirtilen tarihler arasında Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri, internet bankacılığı aracılığıyla ya da kullanıcı adı ve şifre TC Kimlik Numaranız olmak üzere Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) girerek kredi kartı ile online olarak ödemeleri gerekmektedir. Bu işlemin ardından kesin kayıt işlemi öğrencilerimizin belge göndermelerine gerek kalmaksızın (belge istenilen durumlar hariç) Fakültemiz tarafından yapılacaktır.
Herhangi bir yükseköğretim kurumuna yeni kayıt yaptıran ya da okuyan öğrenciler aynı program olmaması şartı ile sınavsız ikinci üniversite kapsamında Fakültemize kayıt yaptırabilirler.
Öğrencilerimizin materyal ücretini T.C. kimlik numaraları ile Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri, internet bankacılığı aracılığıyla ya da kullanıcı adı ve şifre TC Kimlik Numaraları olmak üzere Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) girerek kredi kartı ile online olarak akademik takvimde belirtilen tarihler arasında ödemeleri gerekmektedir. Ödemeler Fakültemiz akademik takviminde ilan edilen tarihler arasında, Güz ve Bahar Yarıyılı olmak üzere yılda iki dönemde de yapılacaktır. T.C. kimlik numarası ile yapılmayan ödemeler Fakültemiz tarafından işleme alınmayacaktır. Fakültemiz bünyesinde yürütülen programlar için belirlenen materyal ücretlerini öğrenmek için tıklayınız.
Sınavsız ikinci üniversite, yükseköğretim kurumlarının herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrencilere ikinci diploma sahibi olma şansı veren kaçırılmayacak bir fırsattır.
Sınavsız ikinci üniversite ile Fakültemize sınavsız ve belge göndermeksizin kayıt yaptırabilirsiniz. Herhangi bir ön lisans programından (üniversitelerin iki yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler ön lisans programlarını, lisans programından (üniversitelerin dört yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler ise ön lisans veya lisans programlarını tercih edebilirler.
Herhangi bir Yükseköğretim Kurumunda kaydı ya da mezuniyeti bulunmayanlar, kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan kaydı silinenler, Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi programlarının herhangi birinde kaydı bulunanlar sınavsız ikinci üniversiteye başvuru yapamazlar.
Başka bir Yükseköğretim Kurumunda okuduğunuz bölümü/programı sınavsız ikinci üniversite kapsamında Fakültemizde de tercih edemezsiniz.
Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olup önlisans veya lisans diplomasına sahip olan öğrencilerin YÖKSİS’te mezuniyet bilgisi varsa Türk Dili I-II, Yabancı Dil I-II ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II derslerinden muafiyet işlemleri Fakültemiz tarafından herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmadan yapılacaktır. YÖKSİS’te mezuniyet bilgisi olmayan öğrenciler, bilgilerini YÖKSİS'e işletmek üzere mezun oldukları yükseköğretim kurumu ile iletişime geçmelidirler. Herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenciliği devam edenlerin ise transkript belgesinin aslı veya onaylı sureti ile ders muafiyet dilekçelerini Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden Fakültemize göndermeleri gerekmektedir. Not: Muafiyet işlemleri (Fakültemize yatay ya da dikey geçişle gelen öğrenciler hariç) yalnızca Türk Dili I-II, Yabancı Dil I-II ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II dersleri için yapılmaktadır.