Yaz Okulu ve Mezuniyet Üç Ders Sınavı için Bilgilendirme

11ay

• Yaz Okulu ders kayıtları 26.06.2023 - 10.07.2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Mezuniyet Üç Ders Sınavı için herhangi bir kayda gerek yoktur.
  • Yaz Okulu 10 Temmuz 2023 tarihinde başlayacak, 11 Ağustos 2023 tarihinde sona erecek olup Yaz Okulu ve Mezuniyet Üç Ders Sınavı 12 Ağustos'ta 81 ilde aynı anda ve yüz yüze yapılacaktır.
  • Yaz Okulu ücretleri her program için yıl içindekiyle aynıdır.
  • Öğrenciler, yaz okulunda açılacak derslerden en fazla toplam 5 adet ders alabilirler. Bu dersler, öncelikle alt yarıyıl dersleri olmak üzere, daha önce alınıp başarısız olunan (FF harf notlu) ve/veya ilk defa alınacak derslerden sadece yaz okulunda olmak üzere, takip eden üst yarıyıllardan (güz ya da bahar) seçilebilir.
  • Bir öğrenci hem Mezuniyet Üç Ders Sınavına hem de Yaz Okuluna katılamaz.
  • Mezuniyet Üç Ders Sınavı hakkı olan bir öğrenci isterse kayıt yapması durumunda yaz okuluna katılabilir. Ancak bu durumda mezuniyet üç ders sınavına katılamaz.
  • Mezuniyet Üç Ders Sınavına, mezuniyeti için en fazla üç dersi kalmış olan öğrencilerden bu dersleri 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz ve Bahar Yarıyıllarında alıp başarısız olanlar katılabilir.
  • Engel durumunu gösteren engelli sağlık raporu 14.07.2023 tarihine kadar sona erecek olan öğrencilerimizin güncel sağlık raporunun onaylı suretini en geç 14.07.2023 tarihine kadar Fakültemize ulaştırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde materyal ücreti ödenerek yaz okuluna katılınabilir.
  • 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle ikametgâhı deprem bölgesinde yer alan öğrencilerin materyal ücret muafiyetleri yaz okulunda geçerli değildir.
  • Azerbaycan Bakü’de Yaz Okulu ve Mezuniyet Üç Ders Sınavı yapılmayacaktır. Buradaki öğrencilerin Türkiye’deki mevcut sınav merkezleri arasından tercih yapmaları gerekmektedir. Tercih yapmayan öğrencilerin sınav merkezi Erzurum olarak belirlenecektir.
  • İl sınav tercihleri 26.06.2023 - 10.07.2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Sınava giriş belgeleri sınav tarihinden en geç 3 gün önce yayınlanacaktır.

Not: Fakültemiz 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Vize, Final ve Bütünleme Sınavları 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yaşanan deprem nedeniyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) kararı gereğince online olarak gerçekleştirilmiştir. Ancak bundan sonra yapılacak sınavlar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Uzaktan Eğitim Yönetmeliğinin 12/2 maddesinde yer alan "Ara sınavlar, dönem sonu sınavları ile bütünleme sınavlarının yüz yüze gözetimli olarak yapılması esastır." hükmü gereği yüz yüze yapılacaktır.