Blok Uygulama Bilgilendirme Metni

• Blok Uygulama dersleri 13 Nisan – 26 Mayıs 2023 tarihleri arasında canlı dersler üzerinden yürütülecektir.
  • Dersler 7 hafta boyunca alanında uzman akademik personeller tarafından işlenecektir.  Derslere devam zorunludur.
  • Öğrencilerimiz farklı gruplara ayrılmış ve her grup için farklı Hoca tanımlanmıştır. Bu nedenle öğrencilerimizin derse gireceği gün ve saatler farklılık gösterebilecektir.
  • Canlı dersler, UZEMDBS üzerinden işlenecektir. Sisteme https://uzemdbs.atauni.edu.tr/login/index.php adresini kullanarak doğrudan erişim sağlanabilecektir.
  • Sisteme giriş yapmak için kullanıcı adı Fakültemize ait öğrenci numarası, şifre ise T.C. kimlik numarasıdır. Öğrenci numaralarına Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) ulaşılabilmektedir.
  • Derslerin gün ve saatleri, dersin Hocası tarafından UZEMDBS üzerinden mesaj yolu ile bildirilecektir. Sisteme giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan mesaj simgesine tıklanarak gelen mesajlar görüntülenebilecektir.
  • Derse giriş yapmak için bulunulan hafta da yer alan canlı ders bağlantısına tıklamak yeterli olacaktır.
  • Ders ile ilgili tüm bilgilendirmeler UZEMDBS üzerinden yapılacaktır. Bu nedenle sistemin sürekli takibi öğrencilerimizin problem yaşamamaları açısından önemlidir.
  • Uygulama sürecinde dersin Hocası tarafından ödevler verilecek ve dönem sonunda uygulamadan alınan not ara sınav (vize) notu olarak belirlenecektir. Öğrencilerimiz Blok Uygulama dersleri için ayrıca bir vize sınavına girmeyeceklerdir. Ancak sene sonunda yapılan yarıyıl sonu (final) sınavına girmeleri gerekmektedir.
  • Ödevler, UZEMDBS sistemine bulunulan hafta içerisinde dersin hocası tarafından eklenen ödev başlığında siteme yüklenecektir.

Ödev yüklemek için son gün 28 Mayıs 2023’tür. Bu işlem için öğrencilerimize ek süre verilmeyecektir.

Derslerinizde başarılar dileriz.