Programın Seviyesi:
Önlisans
Programın Süresi:
2 Yıl
Programın Amacı:
Spor yönetimi ile ilgili farklı düzeylerdeki tesislerde ve pozisyonlarda (pazarlama, finans, halkla ilişkiler, spor organizasyonları, spor tesis işletmesi) özel sektöre ve kamuya ait spor işletmelerinde yönetici olarak çalışabilecek alanında uzman ve kalifiye elemanlar yetiştirmektir.
Programın Kazanımları:
Spor Yönetimi Önlisans Programı mezunları; spor organizasyonlarının iç ve dış çevre analizini yapabilir, problemleri çözebilir, değişen koşullara uygun kararlar alabilir, uygulama yapabilir, koçluk, liderlik, mentorlük, analitik düşünme becerilerine ve spor kültürüne sahip olabilirler.
Programın İstihdam Alanları:
Spor Yönetimi Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin çalışma alanları oldukça geniştir. Programdan mezun olan öğrenciler; Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının ilgili departmanlarında, sportif eğitim uzmanı olarak, kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra örgütlerinde yönetici olarak, amatör ve profesyonel spor kulüplerinin idari yapısı içinde değişik düzeyde yönetici olarak, ülkemizdeki turistik işletmelerde serbest zamanı değerlendirme uzmanı olarak ya da tesislerin yönetici kadrolarında görev alabilmektedirler.
Programın Öğrenim Giderleri:
Programa yerleştirilen adaylar bahar ve güz yarıyılları başında (Akademik Takvimde belirlenen tarihler arasında) öğrenim giderlerini öderler.
Programın Diploma Bilgisi:
Programı başarı ile tamamlayan öğrencilerin diplomalarında "Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi" mezunu ibaresi yer alacak ve bu diploma diğer önlisans diplomalarının sağladığı tüm yasal hakları sağlayacaktır.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Kayıt
Programa yerleştirilme işlemleri öğrencilerin YKS (TYT) puanları dikkate alınarak merkezi yerleştirme yolu ile ÖSYM tarafından yapılacaktır.
İkinci Üniversite Kapsamında Kayıt
Herhangi bir önlisans programından (üniversitelerin iki yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler Fakültemiz önlisans programlarından birini, herhangi bir lisans programından (üniversitelerin dört yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler ise Fakültemiz önlisans veya lisans programlarından birini Sınavsız İkinci Üniversite fırsatıyla tercih edebilirler. İkinci Üniversite ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.
Yatay Geçiş ile Kayıt
Fakültemiz bünyesinde yürütülen bütün programlara AGNO ve Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş yapılmaktadır. Yatay geçiş hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
Yabancı Uyruklu Öğrenci Kayıt
Yabancı uyruklu öğrenci adaylarımız Fakültemize;
Programda Derslerin Yürütülmesi
Dersler, Fakültemiz tarafından hazırlanan etkileşimli materyaller kullanılarak, internet üzerinden (ÖYS) yürütülmektedir. Öğrencilere basılı materyal (kitap vb.) dağıtımı yapılmamaktadır.
Programda Ders Muafiyeti
Fakültemizde 3 ortak zorunlu dersten (Türk Dili I-II, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi I-II, Yabancı Dil I-II) muafiyet yapılmaktadır. Bu dersler dışında kalan derslerle ilgili muafiyet uygulaması yapılmamaktadır.
Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan ve Yükseköğretim Bilgi Sisteminde (YÖKSİS) mezuniyet bilgisi bulunan öğrencilerin muafiyet işlemleri ilk kayıt aşamasında Fakültemiz tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Bu öğrencilerin herhangi bir belge göndermelerine gerek yoktur.
Fakültemizde öğrenim gördüğü süreçte farklı bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrencilerimiz, web sitemizde bulunan “Dilekçeler” kısmındaki “Ders Muafiyet Talebi Dilekçesi”ni Fakültemiz Dekanlığına faks ile göndermeleri durumunda ders muafiyetinden faydalanabilirler.
Herhangi bir yükseköğretim kurumunda okuyan öğrenciler ise okudukları programda ortak zorunlu derslerden (Türk Dili I-II, Yabancı Dil I-II ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II) başarıyla geçmiş olmaları durumunda muaf olabilirler. Bu öğrencilerin web sitemizde bulunan “Dilekçeler” kısmındaki “Ders Muafiyet Talebi Dilekçesi”ni ve "Transkript/Onaylı Not Döküm" belgelerini posta/kargo yolu ile Fakültemiz Dekanlığına ulaştırmaları durumunda ders muafiyetleri yapılacaktır.
Bunun yanı sıra öğrencilerin, güz ve bahar yarıyılı ders kayıt döneminin ilk 2 haftası içerisinde OBS üzerinden AOF dilekçe kısmının “Yeni Başvuru” sayfasından ders muafiyeti talebinde bulunulması durumunda ders muafiyetleri yapılacaktır.
Programda Sınavlar
Fakültemizde bir eğitim-öğretim yılı içerisinde her dönem için bir Ara (Vize) Sınav ve bir Yarıyıl Sonu (Final) Sınavı ile bir Bütünleme Sınavı yapılmaktadır.
Ayrıca kayıtlı olduğu programın bütün derslerine kayıt yaptırmış ancak FF harf notu alarak mezuniyeti için en fazla üç dersi kalmış olan öğrencilere eğitim-öğretim yılı sonunda bir defaya mahsus olmak üzere Mezuniyet Üç Ders Sınavı yapılmaktadır.
Sınavlar; öğrencilerin tercihleri ve özel durumları göz önünde bulundurularak hafta sonlarında 81 ilde birçok sınav merkezinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir.
Programda Uygulama
Programda uygulama etkinliği bulunmamaktadır.