ATA-AÖF’te Yaz Okulu Sınavı Yapıldı

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Sınavı, yurt içinde 81 ilin tamamında bulunan 95 sınav merkezinde yaptı. 12 Eylül 2021 tarihinde tek oturumda düzenlenen yaz okulu sınavı, T.C. Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu Covid-19 pandemi kuralları çerçevesinde maske, mesafe ve hijyen koşulları gözetilerek yapıldı. Öğrenciler sınav salonuna sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yerleştirildi.

Yaz Okulu Sınavına, 13 Lisans, 4 Lisans Tamamlama ve 29 Önlisans Programları çerçevesinde eğitim hizmeti alan 66 bin 248 öğrenci katıldı. Sınav kapsamında 693 engelli öğrencilerimizden 325 tanesine farklı oturumlarda özel salonlar ve 650 yardımcı okuyucu-işaretleyici tahsis edildi. Ayrıca 589 öğrenci COVID-19 pozitif veya COVID-19 temaslılar için daha önceden hazırlanmış salonlarda sınava alındılar.

Öğrencilerin tercihleri bağlamında tespit edilen bölgelere göre düzenlenen sınav merkezlerinde tek oturumda 432 binada, 95 Sınav Merkez Yöneticisi, 432 Bina Sınav Sorumlusu, 210 Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı, 432 Bina Yöneticisi, 5 bin 200 Salon Başkanı, 715 Gözetmen ve 1251 Yedek Gözetmen sınav merkezlerinde bulunduruldu. Bu sayılara sınav evrak sevk işlemlerinde görev alan kişiler ve güvenlik görevlileri dâhil edildiğinde yaklaşık 25 bine yakın kişi sınavın sorunsuz bir şekilde uygulanması için görev aldı.