Fakültemiz bünyesinde önlisans, lisans ve lisans tamamlama programları yürütülmektedir. Bu programlara;
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS),
İkinci Üniversite (Sınavsız ve belge göndermeksizin),
Dikey Geçiş Sınavı (DGS),
Yatay Geçiş,
Lisans Tamamlama ve
Yabancı Uyruklu Statüsünde (ATAYÖS, Doğrudan başvuru ve İkinci Üniversite yolu ile) kayıt yaptırabilirsiniz.
YKS ile hangi programlara kayıt yaptırabilirim?
Lisans Programları
Önlisans Programları
Programların kontenjan bilgilerine nasıl ulaşabilirim?
Fakültemiz programlarının kontenjanlarına ÖSYM web sayfasında yer alan Programlar ve Kontenjanlar Kılavuzundan ulaşılabilir.
Kayıt yaptırabilmek için ödemem gereken ücretleri nereden öğrenebilirim?
YKS ile Fakültenize hangi tarihler arasında kayıt yaptırabilirim?
Fakültemize kayıt yaptıracak öğrenciler web sitemizi takip ederek kayıt tarihleri ile ilgili bilgi edinebilirler. Akademik takvime ulaşmak için tıklayınız
YKS’yi kazandım. Nasıl kayıt yaptırabilirim?
YKS ile Fakültemiz önlisans veya lisans programlarına yerleştirilen öğrenci adaylarımız kayıt işlemlerini "e-Devlet", "Online Kayıt Sistemi", veya "Fakültemize Doğrudan Başvuru" yollarından birini kullanarak yapabilirler.
e-Devlet üzerinden kayıt işlemlerimi tamamladım. Başka bir işlem yapmama gerek var mı?
Ek yerleştirme ile Fakültenize yerleştirildim ne zaman kayıt yaptırabilirim?
Fakültemize ek yerleştirme ile kayıt yaptıracak öğrenciler web sitemizi takip ederek kayıt tarihleri ile ilgili bilgi edinebilirler. Akademik takvime ulaşmak için tıklayınız
Ek yerleştirme ile nasıl kayıt yaptırabilirim?
YKS Ek Yerleştirme ile Fakültemiz önlisans veya lisans programlarına yerleştirilen öğrenci adaylarımız kayıt işlemlerini "e-Devlet", "Online Kayıt Sistemi"veya "Fakültemize Doğrudan Başvuru" yollarından birini kullanarak yapabilirler.
Ek yerleştirme ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız
Kayıt evraklarını hangi tarihe kadar Fakültenize gönderebilirim?
e-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerin herhangi bir belge göndermelerine gerek yoktur. Diğer öğrencilerimizin ise akademik takviminde belirtilen kesin kayıt tarihleri içerisinde evraklarını Fakültemize ulaştırmaları gerekir. Akademik takvime ulaşmak için tıklayınız
Kayıt evraklarını Fakültenize nasıl ulaştırabilirim?
Kayıt evraklarını Fakültemize elden teslim edebilir ya da posta/kargo yolu ile ulaştırabilirsiniz.
Açıköğretim Fakültesi Adresi: Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı 25240 Yakutiye/ERZURUM
Kayıt evraklarının Fakültenize ulaşıp ulaşmadığını nasıl öğrenebilirim?
Kayıt evrakları Fakültemize ulaşan öğrenciler SMS ile bilgilendirilmektedir. Kayıt işleminizi Öğrenci Bilgi Sitemi (OBS) üzerinden takip edebilirsiniz.
Kayıt işlemlerim tamamlandıktan sonra bilgilerime nasıl ulaşabilirim?
Öğrencilerin kesin kayıt işlemleri gereken evrakların Fakültemize ulaştırılması ve materyal ücretinin ödemesi ile tamamlanmış olur. Öğrenciler özlük bilgilerine ve dersleri ile ilgili bilgilere Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden ulaşabilirler. Kullanıcı adı ve şifreniz T.C. kimlik numaranızın tamamı veya ilk 8 hanesidir.
Kayıtlar için belirlenen tarihler arasında kaydımı yaptıramazsam veya kayıt evraklarını gönderemezsem ne olur?
Fakültemiz akademik takviminde belirtilen tarihler arasında kayıt işlemlerini yapamaz ve evraklarınızı Fakültemize ulaştıramazsanız kayıt işlemleriniz tamamlanmamış olur. Belirtilen tarihler arasında evraklarını Fakültemize gönderemeyen öğrencilerin kayıt işlemleri geçersiz sayılır.
YKS’yi kazandım. Öğrenim gördüğüm liseden mezun olabilmem için girdiğim sınav sonuçları henüz ilan edilmedi. Bu durumda ne yapabilirim?
Liseden henüz mezun olmayan ancak Fakültemiz bünyesinde yer alan herhangi bir programa ÖSYS ile yerleşen öğrenciler kayıt işlemlerini geçici olarak yaptırabilirler. Kayıt yapıldıktan sonra lise mezuniyeti gerçekleşen öğrenciler ÖSYM kılavuzunda belirtilen tarihlere kadar mezuniyet durum belgelerini Fakültemize göndererek kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirirler. Mezuniyet durum belgesi göndermeyen öğrencilerin kayıtları silinir.
Ders kitaplarıma nasıl ulaşabilirim?
Kayıtlı olduğunuz programın derslerine ait materyallere Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS)’den ulaşabilirsiniz. LMS’ye web sitemizde yer alan LMS bağlantısı üzerinden, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)’de yer alan LMS butonundan ya da https://lms3.ataaof.edu.tr linkinden ulaşabilirsiniz.
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından verilen kredi, burs ve yurt imkânından yararlanabilir miyim?
Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine kredi, burs ve yurt imkânı sağlanamamaktadır. Konu ile ilgili olarak Kredi Yurtlar Kurumunun web sitesini takip edebilirsiniz.
Fakültenizde aynı anda iki programda okuyabilir miyim?
Fakültemizde aynı anda iki programa kayıt yaptıramazsınız.
İkinci üniversite kapsamında Fakültenize kayıt yaptırabilir miyim?
İkinci Üniversiteye herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun/öğrenci olan ya da yükseköğrenimine bu yıl bir başka bölüm/programda başlayacak olan kişiler başvuru yapabilmektedir. Herhangi bir önlisans programından (üniversitelerin iki yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler Fakültemiz önlisans programlarına sınavsız ikinci üniversite fırsatıyla kayıt yaptırabilirken herhangi bir lisans programından (üniversitelerin dört yıllık programları) mezun olan ya da öğrenciliği devam edenler ise Fakültemiz önlisans veya lisans programlarını tercih edebilirler.
Hâlen bir yükseköğretim kurumunda öğrenciyim. İkinci üniversite kapsamında Fakültenize kayıt yaptırabilir miyim?
Herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenimlerine devam eden öğrenciler ikinci üniversite kapsamında Fakültemize kayıt yaptırabilirler. Lisans programında okuyan öğrenciler önlisans veya lisans, önlisans programında okuyan öğrenciler ise sadece önlisans programlarını tercih edebilirler. Sosyal Hizmet Lisans, Grafik Sanatlar ile Tekstil ve Moda Tasarımı Programlarına ikinci üniversite kapsamında öğrenci alımı yapılmamaktadır.
Daha önce bir yükseköğretim kurumundan mezun oldum. İkinci üniversite kapsamında Fakültenize kayıt yaptırabilir miyim?
Daha önce herhangi bir önlisans veya lisans programından mezun olan öğrenciler ikinci üniversite kapsamında Fakültemize kayıt yaptırabilirler. Lisans mezunu öğrenciler önlisans veya lisans, önlisans mezunu öğrenciler ise sadece önlisans programını tercih edebilir. Sosyal Hizmet Lisans, Grafik Sanatlar ile Tekstil ve Moda Tasarımı Programlarına ikinci üniversite kapsamında öğrenci alımı yapılmamaktadır.
İkinci üniversite kapsamında hangi programlara kayıt yaptırabilirim?
İkinci üniversite kapsamında kayıt yaptırabileceğiniz lisans ve önlisans programları aşağıdaki gibidir.
Lisans Programları
Önlisans Programları
Önlisans programında okuyan veya mezun olan öğrenciler ikinci üniversite kapsamında Fakültenizde yürütülen lisans programlarına kayıt yaptırabilirler mi?
Önlisans programlarında okuyan veya mezun olan öğrenciler sadece önlisans programı tercih edebilirler.
Lisans programında okuyan veya mezun olan öğrenciler ikinci üniversite kapsamında Fakültenizde yürütülen önlisans programlarına kayıt yaptırabilirler mi?
Lisans programlarında okuyan veya mezun olan öğrenciler lisans veya önlisans programlarını tercih edebilirler.
Başka bir üniversiteye yeni kayıt oldum. İkinci üniversite kapsamında Fakültenize kayıt yaptırabilir miyim?
Herhangi bir yükseköğretim kurumuna yeni kayıt yaptıran öğrenciler aynı program olmaması şartı ile ikinci üniversite kapsamında Fakültemize kayıt yaptırabilirler.
Fakültenizde yürütülen programlardan birine ikinci üniversite kapsamında başvurmak istiyorum. Hangi tarihler arasında kayıt yaptırabilirim?
Fakültemize kayıt yaptıracak öğrenciler web sitemizi takip ederek kayıt tarihleri ile ilgili bilgi edinebilirler. İkinci üniversite kayıt tarihleri ile ilgili bilgi almak için tıklayınız.
İkinci Üniversite kapsamında Kayıt işlemlerini nasıl yaptırabilirim?
İkinci üniversite (Sınavsız ve belge göndermeksizin) kapsamında Fakültemize kayıt yaptıracak öğrencilerin öncelikle İkinci üniversite Kayıt Sayfası üzerinden ön kayıt işlemlerini yapmaları gerekir.
Belge talep edilmediği halde herhangi bir belge gönderen öğrencilerin evraklarına ait sorumluluk Fakültemize ait olmayacaktır.
İkinci Üniversite kayıt sayfasında mezuniyet bilgilerim görünmüyor. Kayıt işlemimi nasıl yapabilirim?
YÖKSİS’te mezuniyet bilgisi olmayan öğrenciler İkinci Üniversite Kayıt Sayfası üzerinden kayıt işlemi yapamazlar.
YÖKSİS’te mezuniyet bilgisi olmayan öğrencilerin bilgilerini YÖKSİS'e işletmek üzere mezun oldukları yükseköğretim kurumu ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.
YÖKSİS’e mezuniyet bilgisini işletemeyen adayların ön kayıt işlemleri ise ilgili belgeleri ulaştırdıkları takdirde Fakültemiz tarafından yapılacaktır.
YÖKSİS’te mezuniyet bilgisi bulunmayan adayların Fakültemize ulaştırması gereken belgeler:
Kayıt yaptırabilmek için ödemem gereken ücretleri nereden öğrenebilirim?
Başka bir üniversitenin Açıköğretim Fakültesinde okurken ya da mezun olduktan sonra Fakültenize kayıt yaptırabilir miyim?
Herhangi bir yükseköğretim kurumunda açıköğretim fakültesinde öğrenimlerine devam eden veya mezun olan öğrenciler ikinci üniversite (Sınavsız ve belge göndermeksizin) kapsamında Fakültemize kayıt yaptırabilirler. Lisans programlarında okuyan veya mezun olan öğrenciler önlisans veya lisans, önlisans okuyan veya mezun olan öğrenciler ise sadece önlisans programı tercih edebilirler. Sosyal Hizmet Lisans, Grafik Sanatlar ile Tekstil ve Moda Tasarımı Programlarına ikinci üniversite kapsamında öğrenci alımı yapılmamaktadır.
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Önlisans Programına İkinci Üniversite ile Kayıt Yapmak İstiyorum ve YÖKSİS’te Bilgilerim Var Herhangi Bir Belge Göndermeli miyim?
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Önlisans Programına kayıt yaptıracak öğrencilerimiz;
Fakültemize elden ya da posta/kargo yolu ile ulaştırmalıdırlar.
Açıköğretim Fakültesi Adresi: Atatürk üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı 25240 Yakutiye/ERZURUM
Yabancı uyruklu öğrenciler ikinci üniversiteye başvurabilirler mi?
Yurt dışı yükseköğretim kurumlarından birini bitirerek Yükseköğretim Kurulu (YÖK) denklik belgesi alan (denkliği sonradan iptal edilenler hariç) ve uyruğundan biri T.C. olan öğrenci adaylarımız ikinci üniversite kapsamında Fakültemiz programlarına başvurabilirler.
Kayıt için gerekli evraklar;
Yabancı uyruklu statüsünde olanlar kayıt evraklarını Fakültemize elden ya da posta/kargo yolu ile ulaştırabilirler.
Açıköğretim Fakültesi Adresi: Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı 25240 Yakutiye/ERZURUM
İkinci Üniversite Kaydı ile İlgili İstenen Belgeleri Eksik ya da Hatalı Gönderdim Ne Yapmalıyım?
Belge istenen öğrencilerin gönderdikleri kayıt evraklarının eksik ya da hatalı olması durumunda eksik ya da hatalı olduğu belirtilen evrakları web sayfamızda bulunan “KAYIT EKSİK EVRAK FORMU” ile birlikte Dekanlığımıza akademik takvimde belirtilen tarihe kadar elden ya da posta/kargo yolu ile mutlaka ulaştırılması gerekmektedir. Aksi takdirde kesin kayıt işlemi gerçekleşmeyecektir.
Kayıt işlemlerim tamamlandıktan sonra bilgilerime nasıl ulaşabilirim?
Ön kayıt işlemlerini yapan öğrencilerin kesin kayıt işlemleri kayıt için gereken evrakların Fakültemize ulaştırılması ve materyal ücreti ödemesinin yapılmasının ardından tamamlanmış olur. Öğrenciler özlük bilgilerine ve dersleri ile ilgili bilgilere Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden ulaşabilirler.
Ders kitaplarıma nasıl ulaşabilirim?
Kayıtlı olduğunuz programın derslerine ait materyallere Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS)’den ulaşabilirsiniz. LMS’ye web sitemizde yer alan LMS bağlantısı üzerinden, OBS de yer alan LMS butonundan ya da http://lms3.ataaof.edu.tr// linkinden ulaşabilirsiniz.
Fakültenizde aynı anda iki programda okuyabilir miyim?
Fakültemizde aynı anda iki programa kayıt yaptıramazsınız.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Fakültenize öğrenci alımı yapılmakta mıdır?
Yükseköğretim kurumlarının önlisans programlarından mezun olmuş veya mezuniyet aşamasında olanlar ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucu ile Fakültemizin bazı lisans programlarını tercih edebilirler.
DGS ile Öğrenci Kabul Edilen Programlarımız
Dikey Geçiş Sınavı’nı (DGS) kazandım. Kaydımı nasıl yapabilirim?
Kayıt yaptırabilmek için ödemem gereken ücretleri nereden öğrenebilirim?
Kayıt evraklarını Fakültenize nasıl ulaştırabilirim?
Kayıt evraklarını Fakültemize elden teslim edebilir ya da posta/kargo yolu ile ulaştırabilirsiniz.
Açıköğretim Fakültesi Adresi: Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı 25240 Yakutiye/ERZURUM
Kayıt evraklarının Fakültenize ulaşıp ulaşmadığını nasıl öğrenebilirim?
Kayıt evrakları Fakültemize ulaşan öğrenciler SMS ile bilgilendirilmektedir. Kayıt işleminizi Öğrenci Bilgi Sitemi (OBS) üzerinden takip edebilirsiniz.
Kayıtlar için belirlenen tarihler arasında kaydımı yaptıramazsam veya kayıt evraklarını gönderemezsem ne olur?
Fakültemiz akademik takviminde belirtilen tarihler arasında kayıt işlemlerini yapamaz ve evraklarınızı Fakültemize ulaştıramazsanız kayıt işlemleriniz tamamlanmamış olur. Belirtilen tarihler arasında evraklarını Fakültemize gönderemeyen öğrencilerin kayıt işlemleri geçersiz sayılır.
Akademik takvime ulaşmak için tıklayınız
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Fakültenize kayıt oldum. Ders kaydımı nasıl yapabilirim?
Fakültemize DGS ile yeni kayıt yaptıran öğrencilerin ders kayıtları Fakültemiz tarafından yapılacaktır. Takip eden yıllarda öğrenciler ders kayıtlarını Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kendileri yapacaktır.
Ders kayıt işlemleri resimli anlatım için tıklayınız
DGS intibak işlemleri nasıl yapılıyor?
DGS Kılavuzunda, "Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere, üniversitelerince ön lisans eğitimi sırasında almış oldukları derslerden eş değer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alınarak, programdan alması gereken dersler yerleştikleri Yükseköğretim Kurumu tarafından belirlenir. Öğrencinin alması gereken derslere göre programa kaydı (intibakı) yapılarak, eğitime devam hakkı verilir." hükmü gereğince intibak işlemleriniz Fakültemiz tarafından yapılarak sisteminize yansıtılacaktır. İntibak işlemi için herhangi bir belge göndermenize gerek yoktur.
DGS sonuçları ile Fakültenize kayıt yaptırdım. Kaçıncı sınıftan başlayacağım?
DGS sonuçları ile Fakültemiz programlarına kayıt yaptıran öğrencilerimiz üçüncü sınıftan öğrenimlerine devam ederler.
Kayıt işlemlerim tamamlandıktan sonra bilgilerime nasıl ulaşabilirim?
Sistem üzerinden kayıt işlemlerini yapan öğrencilerin kesin kayıt işlemleri kayıt için gereken evrakların Fakültemize ulaştırılması ve materyal ücreti ödemesinin yapılmasının ardından tamamlanmış olur. Öğrenciler özlük bilgilerine ve dersleri ile ilgili bilgilere Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden ulaşabilirler.
Ders kitaplarıma nasıl ulaşabilirim?
Kayıtlı olduğunuz programın derslerine ait materyallere Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS)’den ulaşabilirsiniz. LMS’ye web sitemizde yer alan LMS bağlantısı üzerinden, OBS de yer alan LMS butonundan ya da http://lms3.ataaof.edu.tr// linkinden ulaşabilirsiniz.
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından verilen kredi, burs ve yurt imkânından yararlanabilir miyim?
Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine kredi, burs ve yurt imkânı sağlanamamaktadır. Konu ile ilgili olarak Kredi Yurtlar Kurumunun web sitesini takip edebilirsiniz.
Fakültenizde aynı anda iki programda okuyabilir miyim?
Fakültemizde aynı anda iki programa kayıt yaptıramazsınız.
Önlisantan Lisansa geçiş yapabilir miyim?
Yükseköğretim kurumlarının önlisans programlarından mezun olmuş veya mezuniyet aşamasında olanlar ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucu ile Fakültemizin bazı lisans programlarını tercih edebilirler.
Yatay Geçiş ile Fakülteniz programlarına öğrenci alınıyor mu?
Fakültemiz bünyesinde yürütülen programlara AGNO ve merkezî yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapılmaktadır.
Fakülteniz programlarından hangilerine yatay geçiş ile öğrenci alınıyor?
Fakültemiz bünyesinde yürütülen bütün programlara yatay geçiş ile öğrenci kabul edilmektedir.
Başka bir Fakültede öğrenim görmekte iken Fakültenize yatay geçiş ile nasıl başvurabilirim?
Atatürk Üniversitesi tarafından belirlenen yatay geçiş başvuru tarihleri arasında istenilen evrakları Fakültemize ulaştırmanız gerekmektedir. Başvuru için gerekli evraklar Atatürk Üniversitesi web sitesinden ilan edilmektedir.
Yatay geçiş bilgi rehberine ulaşmak için tıklayınız
Fakültenize yatay geçiş ile kayıt hakkı kazandım. Kayıt yaptırabilmek için gerekli evraklar nelerdir ve Fakültenize nasıl ulaştırabilirim?
Yatay geçiş müracaatı kabul edilen öğrencilerin belgeleri Fakültemiz tarafından kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan yazılı olarak talep edilecektir.
Kayıt yaptırabilmek için ödemem gereken ücretleri nereden öğrenebilirim?
Fakültenize yatay geçiş ile kayıt hakkı kazandım. Ders kaydımı nasıl yapabilirim?
Dersler öğrencilerimizin kendileri tarafından Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden seçilecektir. Ders alma takvimi içerisinde materyal ücretini yatırıp ders kaydı yapmayan/yapamayan öğrencilerimizin dersleri 30 krediye kadar Fakültemiz tarafından atanacaktır. Atanan bu derslerden öğrencilerimiz isterse belirlenen ders kayıt tarihlerinde değişiklik yapabileceklerdir.
Yatay geçiş intibak işlemleri nasıl yapılıyor?
Fakültemize göndermiş olduğunuz transkript (Not döküm belgesi) doğrultusunda intibak işleminiz yapılacaktır.
Fakültenizde öğrenci iken örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapabilir miyim?
Fakültemiz bölümlerinden örgün öğretime yatay geçiş yapılmaktadır. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi geçmek istediğiniz üniversiteden alabilirsiniz.
Kayıt işlemlerim tamamlandıktan sonra bilgilerime nasıl ulaşabilirim?
Sistem üzerinden kayıt işlemlerini yapan öğrencilerin kesin kayıt işlemleri kayıt için gereken evrakların Fakültemize ulaştırılması ve materyal ücreti ödemesinin yapılmasının ardından tamamlanmış olur. Öğrenciler özlük bilgilerine ve dersleri ile ilgili bilgilere Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden ulaşabilirler.
Ders kitaplarıma nasıl ulaşabilirim?
Kayıtlı olduğunuz programın derslerine ait materyallere Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS)’den ulaşabilirsiniz. LMS’ye web sitemizde yer alan LMS bağlantısı üzerinden, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)’de yer alan LMS butonundan ya da http://lms3.ataaof.edu.tr// linkinden ulaşabilirsiniz.
Fakültenizde aynı anda iki programda okuyabilir miyim?
Fakültemizde aynı anda iki programa kayıt yaptıramazsınız.
Fakültenizde bir programda okurken yine Fakültenizde başka bir programa yatay geçiş yapabilir miyim?
Fakültemiz de bir programda okurken başka bir programa yatay geçiş yapmak için merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapmanız gerekmektedir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.
Sağlık Alanında Lisans Tamamlama (SLT) ile hangi programlara kayıt yaptırabilirim?
Lisans Tamamlama Programları
Programların başvuru şartlarına nereden ulaşabilirim?
Programlara başvuracak öğrenci adayları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) web sayfasını takip ederek konu ile ilgili bilgi alabilirler. Başvuru şartları YÖK tarafından belirlenmektedir.
Sağlık Alanında Lisans Tamamlama (SLT) ile Fakültenize hangi tarihler arasında kayıt yaptırabilirim?
Fakültemize kayıt yaptıracak öğrenciler web sitemizi takip ederek kayıt tarihleri ile ilgili bilgi edinebilirler. Kayıt tarihleri Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenmektedir.
Sağlık Alanında Lisans Tamamlama (SLT) ile Fakültenize nasıl kayıt yaptırabilirim?
SLT kayıt ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız
Kayıt evraklarını hangi tarihe kadar Fakültenize gönderebilirim?
Kayıt evraklarınızı web sitemizde belirtilen kesin kayıt tarihleri içerisinde Fakültemize ulaştırmanız gerekir.
Kayıt yaptırabilmek için ödemem gereken ücretleri nereden öğrenebilirim?
Kayıt evraklarını Fakültenize nasıl ulaştırabilirim?
Kayıt evraklarını Fakültemize elden teslim edebilir ya da posta/kargo yolu ile ulaştırabilirsiniz.
Açıköğretim Fakültesi Adresi: Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı 25240 Yakutiye/ERZURUM
Kayıt evraklarının Fakültenize ulaşıp ulaşmadığını nasıl öğrenebilirim?
Kayıt evrakları Fakültemize ulaşan öğrenciler SMS ile bilgilendirilmektedir. Kayıt işleminizi Öğrenci Bilgi Sitemi (OBS) üzerinden takip edebilirsiniz.
Kayıt işlemlerim tamamlandıktan sonra bilgilerime nasıl ulaşabilirim?
Ön kayıt işlemlerini yapan öğrencilerin kesin kayıt işlemleri kayıt için gereken evrakların Fakültemize ulaştırılması ve materyal ücreti ödemesinin yapılmasının ardından tamamlanmış olur. Öğrenciler özlük bilgilerine ve dersleri ile ilgili bilgilere Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden ulaşabilirler.
Kayıtlar için belirlenen tarihler arasında kaydımı yaptıramazsam veya kayıt evraklarını gönderemezsem ne olur?
Fakültemiz akademik takviminde belirtilen tarihler arasında kayıt işlemlerini yapamaz ve evraklarınızı Fakültemize ulaştıramazsanız kayıt işlemleriniz tamamlanmamış olur. Belirtilen tarihler arasında evraklarını Fakültemize gönderemeyen öğrencilerin kayıt işlemleri geçersiz sayılır.
Ders kitaplarıma nasıl ulaşabilirim?
Kayıtlı olduğunuz programın derslerine ait materyallere Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS)’den ulaşabilirsiniz. LMS’ye web sitemizde yer alan LMS bağlantısı üzerinden, Öğrenci Bilgi Sitemi (OBS)’de yer alan LMS butonundan ya da http://lms3.ataaof.edu.tr// linkinden ulaşabilirsiniz.
Fakültenizde aynı anda iki programda okuyabilir miyim?
Fakültemizde aynı anda iki programa kayıt yaptıramazsınız.
Yabancı uyruklu öğrenciler Fakültenize nasıl kayıt yaptırabilirler?
Yabancı uyruklu öğrenci adaylarımız Fakültemize
Yabancı uyruklu öğrencilerin Fakültenize başvuru koşulları nelerdir?
Başvuru Koşulları
Yukarıda belirtilen koşulları sağlayan öğrenci adaylarımız Fakültemize kayıt yaptırabilirler.
ATAYÖS’e (Atatürk Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı) nasıl başvurabilirim?
ATAYÖS başvuruları Atatürk Üniversitesi resmi web sitesi üzerinden alınmaktadır. ATAYÖS ile ilgili bütün bilgilere http://oia.atauni.edu.tr/atayos/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Fakültenize doğrudan nasıl kayıt yaptırabilirim?
Yurtdışı lise ve dengi okullardan mezun olarak Milli Eğitim Müdürlüklerinden veya Konsolosluklardan denklik belgesi alan öğrenci adaylarımız Fakültemiz lisans ya da ön lisans programlarına doğrudan başvurarak kayıt yaptırabilirler.
Kayıt için Fakültemize ulaştırılması gereken belgeler
Yurt Dışında İkamet edenler için
Türkiye'de İkamet edenler için:
Fakültenize ikinci üniversite ile nasıl kayıt yaptırabilirim?
Türkiye de Yüksek Öğretim Kurumlarından herhangi birinde okuyan veya mezuniyeti bulunan öğrenci adayları;
ile Fakültemize başvurdukları taktirde kayıt işlemleri yapılmaktadır.
Kayıt işlemlerim tamamlandıktan sonra bilgilerime nasıl ulaşabilirim?
Evrakları eksiksiz bir şekilde Fakültemize ulaşan öğrencilere e-mail veya SMS yolu ile bilgilendirme yapılmaktadır.
Öğrenciler özlük bilgilerine ve dersleri ile ilgili bilgilere Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden ulaşabilirler.
Kayıtlar için belirlenen tarihler arasında kaydımı yaptıramazsam veya kayıt evraklarını gönderemezsem ne olur?
Fakültemiz akademik takviminde belirtilen tarihler arasında kayıt işlemlerini yapamaz ve evraklarınızı Fakültemize ulaştıramazsanız kayıt işlemleriniz tamamlanmamış olur. Belirtilen tarihler arasında evraklarını Fakültemize gönderemeyen öğrencilerin kayıt işlemleri geçersiz sayılır.
Ders kitaplarıma nasıl ulaşabilirim?
Kayıtlı olduğunuz programın derslerine ait materyallere Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS)’den ulaşabilirsiniz. LMS’ye web sitemizde yer alan LMS bağlantısı üzerinden, Öğrenci Bilgi Sitemi (OBS)’de yer alan LMS butonundan ya da http://lms3.ataaof.edu.tr// linkinden ulaşabilirsiniz.
Fakültenizde aynı anda iki programda okuyabilir miyim?
Fakültemizde aynı anda iki programa kayıt yaptıramazsınız.